Ergonomiska arbetsstolar

Alla som arbetar på kontor och sitter länge framför en dator vet hur viktigt det är med bekväma och ergonomiska arbetsstolar. En bra stol behöver inte nödvändigtvis kosta skjortan, och en bra idé kan exempelvis vara att satsa på att köpa begagnade kontorsmöbler, exempelvis stolar, men också skrivbord och hurtsar med mera.

Bra för plånboken och för miljön

Det finns många fördelar med att köpa begagnade arbetsstolar till kontoret. En av dem är givetvis att de ofta är billigare än nyproducerade möbler och därför ett snällare alternativ för plånboken, speciellt om du ska köpa många stolar. En annan aspekt är att begagnat också är bättre för miljön än nyproducerade möbler.

Olika stolar för olika situationer

Vare sig du ska köpa begagnade arbetsstolar eller nyproducerade sådana är det alltid viktigt att lägga lite extra tanke på i vilket sammanhang de ska användas. Hur många behöver du köpa? Hur stor är lokalen som de ska stå i? Till vilka bord och/eller skrivbord ska de användas? Ska personerna sitta länge i sina stolar? Behöver de kunna fällas ihop och ställas undan eller inte?

Vanligtvis pratar man om skrivbordsstolar när man pratar om kontors- och arbetsstolar, men i exempelvis ett mötesrum behövs inte alltid lika ergonomiska stolar som vid ett skrivbord där någon arbetar större delen av dagen. En ergonomisk stol kan också vara utformad på olika sätt, men några saker som brukar vara bra är ett mjukt ryggstöd och gärna ett nack- och huvudstöd. Det är också en fördel om stolen är höj- och sänkbar, inte minst om skrivbordet är höj- och sänkbart.

Det lönar sig att investera i ergonomiska stolar

Att satsa på begagnade arbetsstolar som dessutom är ergonomiska lönar sig i längden. Dels är begagnade stolar ofta billigare och dessutom bättre för miljön än nyproducerade stolar, och dels skapar en ergonomisk arbetsstol ett trevligare jobbklimat bland kollegorna. Det är viktigt att du och dina kollegor trivs på arbetsplatsen, och då gäller det såklart också att arbetsplatsen inte belastar medarbetaren för mycket. Här kan en begagnad och ergonomisk arbetsstol vara av stor vikt för er alla!

Begagnade arbetsstolar av äldre modell