Köpguide för arbetsstolar

Att arbeta på kontor innebär ofta att man spenderar många timmar sittandes i en kontorsstol. Bra arbetsstolar leder till bättre koncentration och produktivitet samtidigt som risken för belastningsskador minskar. Det är alltså vikigt att satsa på stolar av hög kvalitet. I det här inlägget kommer vi att guida dig till rätt köp.

God ergonomi förebygger problem

En dålig sittställning resulterar i en statisk hållning som ökar belastningen på rygg, axlar, armar och ben. En bra kontorsstol ger ett stöd som motverkar detta. Tänk på att den bör kunna ändras så att du kan variera din sittställning några gånger under en arbetsdag. Om du vill spara pengar kan du hos BBS Möbler hitta en begagnad kontorsstol till riktigt bra pris.

Stöd för korsryggen är något de flesta behöver men utöver det är det ganska personligt hur vi bör sitta för att prestera optimalt. Låt helst den som ska sitta i stolen prova den eller satsa på en stol som har så inställningar att den kan användas på ett bekvämt sätt av de flesta.

Väldigt stora prisskillnader

Arbetsstolar kan kosta upp emot 20 000 kronor eller några hundralappar. Det gäller att hitta en nivå som är en bra investering i långa loppet. I regel lönar det sig att satsa lite mer än man tänkt från början eftersom en kvalitetsstol håller längre och, som sagt, gör dig mer produktiv. De bästa fynden kan man göra på begagnatmarknaden eftersom många företag gör sig av med kontorsmöbler långt innan de ät uttjänta.

Arbetsstolar runt ett mötesbord

Tänk på att avancerade stolar med möjlighet till många inställningar också har fler delar som kan gå sönder än en enklare stol. När det gäller arbetsstolar med många reglage är det extra viktigt att satsa på hög kvalitet. Vad man ska välja för stol beror lite på vad det är för arbete som utförs. En konferensstol har andra egenskaper än en renodlad kontorsstol. Komplettera gärna din ergonomiska kontorsstol med ett höj- och sänkbart skrivbord och bra arbetsbelysning.

Sitt rätt på jobbet

Din arbetsstol ska underlätta för dig att sitta rätt, och arbetsstolar måste ställas in efter användarens personliga behov och mått. Vårt tips är att du börjar med att titta på begagnat marknaden när du vet vad för typ av stol du behöver. Om du får betala någon tusenlapp mer än du tänkt dig för stolen du trivs bäst i så lönar det sig förmodligen att ändå välja den eftersom den helt enkelt kan hjälpa dig att tjäna eller spara mer pengar!